20.1.2013

Tossut raidoilla


Joululomalla toteutin kauan suunnittelemani operaation eli opettelin vihdoin virkkaamaan! On minulla joskus jokinlainen käsitys asiasta ollut, siitä on äidillä todisteena muutama patalappu, mutta taito oli kyllä kokonaan unohtunut. Onneksi on ihana pikkusisko joka viitsi neuvoa muutamat helpot silmukat ja kun alkuun pääsi niin jutusta sai taas helposti kiinni.

 

Alennuksesta löytyi Lämpimät lapaset ja tossut kirja, joka on täynnä söpöjä virkkausohjeita. Ohjeet on jaettu kolmeen eri vaikeustasoon, mikä helpotti valitsemaan mahdollisimman helpon mallin ensimmäiseen työhön. Kokonaan ohjeen mukaan nämä tossut eivät varmasti menneet, mutta kivat niistä tuli silti. Lanka on puuvillan tuntuista ja näköistä akryyliä. Ei mikään kovin kiva valinta, mutta kun lanka löytyi eurolla kerä päätin tyytyä siihen koska epäonnistumisen mahdollisuus oli niin suuri:D


Virkkauspeikko on nyt selätetty ja kaun haaveissa ollut virkattu matto on suunnitteilla. Opinnoissakin on virkkausta tulossa vastaan vielä kevään aikana eli jospa tästä opettelusta on hyotyä siinäkin mielessä.

10 kommenttia:

Matonkude kirjoitti...

Aika kivat raidalliset töppöset =D
Edellisen julkaisun huivi on huikean upea. Minullakin on valkoinen lanka odottamassa oikeaa mallia ja nyt se taisi löytyä. Kiitos linkistä ja hyvä kun numeroinnista varoittelit. Toivottavasti onnistuu minullakin!

Sanna kirjoitti...

Somat tossukat! Ja aivan ihana tuo neulomasi Ethereal-huivi!

KahviKaneli kirjoitti...

Ihanat!

Pia kirjoitti...

Ihanat tossut, värityksineen mieluisat. Samaa kirjaa hypistelin, vielä ei kotiin asti tullut.

silmukan saalistaja kirjoitti...

Olen haastanut sut blogissani :)

Mollie kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus. :)
http://lady-knit.blogspot.fi/

nätti rätti kirjoitti...

Ihana on ihana sana ja se on tarkoitettu käytettäväksi juuri tällaisten käsitöiden kohdalla, mitä sinä täällä blogissasi esittelet.
Jostain kautta tänne ajelehdin katsomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Osaisitkohan auttaa mua. :) Operoin tässä nyt ekaa pitsihuiviani ja valkkasin malliks ton Drops Designin huivin Garden of diamonds. Pistin googlen laulamaan ja päädyin sun blogiin, ku oot tehny noin vuos sit samanlaisen. Ku mulle tuottaa harmaita hiuksia se langankierto. Ongelma on siis se, et en tiiä miten se langankierto neulotaan siel nurjal puolella. Ku ohjees lukee et "langankierrot neulotaan jatkossakin kiertäen" tarkottaaks se sitä, et nurjallakin langankierto neulotaan nurin kiertän. Ku jos teen niin, ni sit seuraaval kierroksel se silmukka on vähän niinku väärinpäin. Muistaks yhtään miten päin sä neuloit ne? :)

Kiitti tosi paljon jos osaat auttaa. HIenoja juttuja oot tehny.

Lotta

Laitan ton ohjeen linkin tohon, ni pääset sihen näpppärästi.

http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=131&d_id=2&lang=fi

Effi kirjoitti...

Moi Lotta, kiva kun löysit tänne:)

Tuo kierrettysilmukka kohta on kyllä siinä ohjeessa tosi epäselvästi. Kun mä katoin tuota mun (ja sitä dropsin sivujenkin) huivia niin näyttäis et langankierrot on neulottu kyllä nurjalla ihan normaalisti kun keskisilmukan molemmin puolin on iso reikä.
Jos kuitenkin haluat kiertää nurjansilmukan niin se menee niin et neulot silmukan ihan normaalisti, mutta teet sen siihen silmukan lenkin takaosaan. Tuota on tosi hankala selittää, mutta katoppa tuo linkki minkä laitoin loppuun:)
Tsemppiä huivin tekoon!

http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=33&sort=2&thumbnails=on

Anonyymi kirjoitti...

Hei kiitti neuvoista ja nopeasta vastauksesta. Neuloin nurjat ihan normaalisti niinku neuvoit ja homma rupes näyttää oikealta. :) Erehdyin tosin kattoo telkkaria ja heti tuli virhe! Sit sit viiden minsan aikana tehtyä virhettä paikkailtiin pari tuntia, ku piti oikein pähkäillä.

Lisäks oon jotenkin kokoajan luullu, et tää alko sielt kolmion kärjestä, nyt tajusin et eihän se niin meekkään. :D Nyt on menossa "jo" kolmas mallikerta, hyvä tästä tulee... :)

Lotta