27.9.2011

Stalking

En tiedä tarkoitaako sukkien nimi stalking jotain muutakin kuin kyttäystä ja seuraamista, mutta omistan nämä sukat omalle stalkaajalleni yliopistolla! Nämä sukat eivät mene satoon sillä valmistuivat jo viime kuussa. Sukat ovat nykyään pikkusiskon omat joten parempia kuvia ei sitten koskaan tullut otettua vaikka niin suunnittelin, mutta eiköhän näistäkin jonkinlaisen käsityksen tekeleestä saa:) Sukkien ohje on Knitting Knee-Highs kirjasta ja lankana tuttua 7 veljestä. 

Kun valitsin mallin luulin, että kuvio sukkien takana on palmikkoa ja valmistauduin pitkään projektiin. Kun sitten tarkemmin tutustuin ohjeeseen tajusin, että kyseessähän on pelkillä lisäyksillä ja ylivetokavennuksilla tehty kuvio. Sukat olivatkin sitten tosi nopeat neuloa ja valmistuivat alle viikossa.
Voi olla, että syksyn mittaan teen tällaiset itsellenikin niin paljon mallista pidin. 7 veljeksessäkin oli muutama ihana kausiväri jota olisi kiva kokeilla! Joku on ehkä miettinyt mitä teen edelleen Oulussa kun kesällä hehkutin uutta opiskelupaikkaa Raumalla. Päätin pitkän harkinnan jälkeen jäädä vielä vuodeksi tänne ja tehdä tutkinnon loppuun ettei viime vuosien työ menisi ihan hukkaan. Vähän on ollut motivaatio pulaa ja laiskuutta ilmassa, mutta jospa se tästä taas lähtisi. Ensi syskynä sitten kohti Raumaa!

20.9.2011

Monenlaisia tunnustuksia

Skotlanti oli ihana paikka! Puoleentoista viikkoon mahtui monia upeita paikkoja ja tietysti oli ilo viettää aikaa siellä asuvien kavereiden kanssa. Suunnitelmat matkalla neulomisesta meni ihan mönkään. En malttanut edes koskea lankaan ja puikkoihin, mutta kukapa olisi näissä maisemissa!

 Edinburghissa oli meniellään ihana tempaus uhanalaisten eläinten suojelemiseksi. Kaupunki oli täynnä taiteilijoiden koristelemia oikean kokoisia elefantteja, tiikereitä, krokotiileja ja simpansseja. Ihmisellä oli mahdollisuus osallistua keräykseen tavaratalossa jossa myyttiin pieniä patsaita, jonka jokainen ostaja sai paikan päällä maalata ja koristella mieleisekseen. Niinhän siinä sitten kävi, että tuliaisiin varattu aika ja raha menikin pieneen norsuun:)
En käynyt koneelle melkein kahteen viikkooon joten eilen lueskelin illalla seuraamieni blogien päivityksiä useamman tunnin. Olen myös saanut kaksi tunnustusta! 

Tämän sain Ellieltä:
Ihanaa kun joku on tuota mieltä:)
Tunnustuksen saaneen pitää vastata viiteen kysymykseen ja lähettää tunnustus eteempäin viidelle.
1. Lempiruoka: Tää on aina yhtä vaikee! Mut sanotaan tällä kertaa et kaikki intialainen
2. Lempimakeinen: Mansikka suukot
3. Lempiluettava: Taru Sormusten Herrasta
4. Mieleisin tapa tehdä käsitöitä: Kyllä se on sohvalla neulominen
5. Lempielokuva: Ylpeys ja Ennakkoluulo

Ja tunnustuksen haluan laittaa eteenpäin näille ihanille blogeille!

Toisen tunnustuksen sain Elinalta
 Suuri kiitos tästä!

Tämän tunnustuksen saaneen pitää kertoa lukijoilleen 8 asiaa itsestään, joita ei ole vielä aiemmin kertonut.
1. Mun mielestä Scandinavian Music Group on ehkä maailman ihanin bändi.
2. Rakastan eläimiä ja mun suuri haave olisi vielä joskus päästä safarille.
3. Olen allerginen vaikka mille, siksi mulla ei ole lemmikkiä vaikka sellaisen tahtoisinkin:(
4. Mulla on käynyt parempi tuuri kun kaikilla lottovoittajilla yhteensä, mulla on nimittäin kaksi maailman parasta siskoa<3
5. Rakastan kaikkea vanhaa kuten taloja, huonekaluja, esineitä, koruja yms. Niissä vaan on niin paljon enemmän luonnetta kun uusissa jutuissa.
6. Disneyn prinsessa leffat on musta aivan ihania ja katselen niitä edelleen.
7. Olen maailman laiskin perfektionisti.
8. Sain tänään uuden puhelimen, kiitti Isä! 

Tällä kertaa jätän tämän tunnustuksen laittamatta eteenpäin, saakoon nuo viisi edellistä riittä! Monta toinen toistaan ihanampaa blogia löytyy tuolta linkeistä, käykäähän kurkkaamassa:)

6.9.2011

Sukkasato vol. 1

Ja teemana värioksennus!
Yllättävän hitaasti on sukkasato käynnistynyt minun osalta. Tässäpä nyt olisi kuitenkin ensimmäiset parit.

Molemmat sukat on tehty 2,5mm puikoilla lankojen lopuista. Mukana näissä on steppiä, regiaa, cascaden heritagea ja käsin värjättyä sukkalankaa. Aika värikkäitä noista kyllä tuli, mutta jostain syystä ajattelen että lasten sukkien kuuluukin olla sellaisia:)
 
Näiden pikkusukkien tekeminen on kyllä niin nopeaa. Kun valitsee hauskat värit niin pelkällä sileällä neuleellakin saa kivoja sukkia. Nämä parit menevät hyväntekeväisyyteen. Kohde ei ole vielä selvä, mutta sen ehdin miettiä sadon loputtua kun näkee montako lähtijää on yhteensä.

Seuraavaksi puikoille olisi tavoitteena saada joku matkalle sopiva projekti. Aloitamme nimittäin kavereiden kanssa ylihuomenna suuren Skotlannin valloitus reissun. Ajattelin, että jos siellä ehtisi vaikka matkustaessa jotain neuloa. Nyt vaan pitäisi keksiä jokin helppo mutta tarpeeksi yksinkertainen malli...

4.9.2011

Dream Stipes

Sukkasato on ollut täydessä vauhdissa jo useamman päivän ja minä olen neulonut huivin!
Rakastuin Andreas shawliin heti kun näin sen ensimmäisen kerran. "Tahtoo tuollaisen huvin" vimman aiheutti tämä  Lankahullaannuksesta bongattu toteutus. No, tämä ei kuitenkaan ole kyseinen ihanuus vaan wannabe sellainen. Olen nimittäin yrittänyt käyttää ravelrysta vaan ilmaisia ohjeita ja tämä oli jotain sinnepäin niin tyydyin tähän.
Ei tämä Dream Stripeskaan mikään huono malli ole:) Huivi valmistui tosi nopesti ja oli odotettuakin helpompi tehdä. En ole neulonut montaa huivia enkä yhtään näin ylhäältä aloittaen aiemmin. Olin aina ajatellut, että tällaiset huivit ovat kaikki tosi suuri töisiä ja hitaita. Ehkäpä nyt uskaltaudun koittamaan muitakin jonossa odottavia malleja!
Lankana käytin Dropsin alpacaa ja puikot olivat 3,5mm. Valkoista lankaa meni vajaa kerä ja vaaleanpunaista puolitoista. Tuo vaaleanpunainen on itse värjättyä ja esiintyi toissa postauksessa vielä violettina. En käsitä miten väri näyttää nykyään tuolta!
Suunnittelin, että antaisin tämän huivin kaverilleni jonka nurkkiin olen menossa majailemaan viikoksi, nähtäväksi jää raskinko luopua tästä:D

1.9.2011

The Tiny Bunnies Movement

Tämä on niin ihana tempaus että oli pakko lähteä mukaan!

Ideana on neuloa pienen pieniä pupuja ja jättää ne lapun kanssa eri paikkoihin piristämään ihmisten päivää:)
 Puput on superhelppoja ja nopeita tehdä. Lankaa yhteen pupuun kuluu vain muutama metri eli viimeisetkin jämälangat pääsee nyt roskiksen sijasta käyttöön. 
Innostuin eilen illalla tekemään kuusi pupua. Tein lapusta yksinkertaiset ja niissä on selvät ohjeet pupujen löytäjälle mitä tehdä:D Lappujen taakse kirjoitin tempauksen nimen, oman nimikirjaimen ja lisäksi numeroin pupuni.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan idea on tosi kaunis ja vilpitön. Minulla oli hauskaa näitä tehdessä ja suunnitellessani mihin näitä tulisin jättämään eli ainakin yhden ihmisen nämä ovat jo saaneet hymyilemään. Laitoin pari pupua valmiiksi laukkuun odottamaan sopivia paikkoja joissa hypätä kyydistä!
 
Tempaus löytyy Ravelrysta otsikon nimellä eli The Tiny Bunnies Movement , käykäähän kurkkaamassa!