28.7.2011

Hinta 0e!

 

Katsokaas mitä minä tein! Ajattelin että valmistaudun tulevaan harjoittelemalla sahausta:D Jep, säälittävää, mutta harjoittelu tulee tarpeeseen...
Olen haaveillut succaplokeista jo pitkään, mutta lähes 30e hinta on pysynyt tiukasti välissämme. Ongelma on nyt ratkaistu ja nämä on ihan loistavat, vaikka itse sanonkin! Polvisukkakirjan innoittamana tein näihin tavallista pitemmät varret.


Parasta projektissa on että hinnaksi tuli tasan 0e. Ohuen puulevyn löysin nimittäin mökiltä ja maali on samaa jota käytin tuolien kunnostamiseen viime syksynä. Ei ihan täydellistä jälkeä, mutta varmasti toimivat niin kuin pitääkin!


Välityönä tein ihan peruslapaset. En käyttänyt näissä mitään ohjetta vaan sovelsin ihan omasta päästä. Tämä on ensimmäinen kerä itsevärjätyistä langoista joka pääsi käyttöön. Lankana on novitan alpakkaa ja väri on saatu sipulista. Jokin taika siinä on kun voi käyttää itse värjäämää lankaa, ymmärrän miksi toiset on niin koukussa värjäilyyn!


Haaveissa olisi saada puikolle hupullinen villatakki, mutta malli on vielä päättämättä. Ainakin Dropsilla oli vanhoissa mallistoissa pari kivan näköistä hupparia. Kävin tänään jumpalta tullessa tutustumassa Novitan syksyn uutuuksiin. Muutamia ihan kivoja värejä siellä näytti olevan, mutta uutuus langoista en kovin innostunut. Ainoastaan Kelo jäi positiivisena mieleen, värit oli ihania. Sen koostumus (50% akryylia) ei ole mikään unelma, mutta ehkä siitä jotain pientä voisi tehdäkkin... Seuraavana pääsen toivottavasti esittelemään teille mun uusimman ihastuksen eli ne polvisukat!

23.7.2011

Lisää uutta


Minäkin pääsin pitkästä aikaa Tallinnaan! Ihan etsimättä törmäsin siellä lankakaupaan ja päätin käydä katsomassa mitä sieltä löytyy. Ekalla käynnillä ostin vain nuo värikkäät sukkalangat. Kirjakaupasta löysin aivan ihanan kirjan nimeltä The Haapsalu shawl. Kirjassa kerrotaan pitsihuivien historiaa, opetetaan neulomaan niitä ja mikä parasta siinä on loputtomasti erilaisia pitsikuvioita! Seuraavana päivänä kävin sitten ostamassa lankakaupasta vielä kaksi ohutta pitsilankaa joista voin koittaa malleja.


Haapsalu huivit ovat yleensä valkoisia, mutta minä ostin vaalean lilan ja ruskean langan. Lila lanka on ihan uskomattoman ohutta ja jouduin ottamaan työhön 2,5mm puikot ja nekin tuntuat ihan liian paksuilta. Silmukoita työssä on 131. Kuvasta näette miten pitkälle olen päässyt ja tuon pätkän tekemiseen on kulunut aikaa varmaan noin 15 tuntia. Tämä ei valmistu ikinä! 

Huivin lisäksi olen aloittanut ensimmäiset polvisukat viime postauksessa esittelemästä kirjasta. Niistä on tulossa ihan mahtavat, odottakaapa kun näette!!

8.7.2011

Kirjoja ja värjäilyä

Posti toi parin viikon odottelun jälkeen ihanan paketin! Sieltä paljastui kolme uutta kirjaa. Kaksi niistä on pelkkää sukkaa ja kolmas taas on kasvivärjäyksestä.
Olen ihan rakastunut noihin kirjoihin:) Erityisesti Knitting Knee-Highs ylitti odotukset ja mallit ovat kaikki sellaisia että tulee varmasti kokeiltua. En ole koskaan neulonut kärjestä aloitettuja sukkia joten nyt on korkea aika opetella. Toe-up socks for every body kirjan pitsi- ja palmikkomallit ovat aivan upeita ja muutamaan malliin olisi langatkin jo valmiina.
Veikkaan että ihan ensimmäisenä puikoille pääsee nämä eli Omar's carpet knee-highs. Ihastuin näihin ravelryssä ja päätin etsiä kirjan käsiini:) Olin yllättynyt, että useimmissa kirjomalleissa lanka oli hieman paksumpaa ja puikotkin kokoa 3 tai 3,5 kuten tässä mallissa. Kokeilen varmaan tehdä nämä ihan 7 veljeksestä kun en oikeen muutakaan lankaa keksi. 
Palasin eilen takaisin kotiin Kurikasta, jossa ehdin vähän ottaa tuntumaa kasvivärjäykseen. Tässä kuvassa hieman todistusaineistoa.
Vasemman puoleiset ruskeasta beigeen on kaikki värjätty sipulin kuorilla. Sen lisäksi tuli testattua mäntyä, koivua, raparperia ja lupiineja. Kuvasta puuttuu punakaalilla värjätyt alpakat. Tulos oli vaalean violetti. Värjääminen oli kivaa ja suunnitelen jo uusia testailuja. Harmi, ettei kotona ole mahdollisuutta värjätä vaan pitää aina lähteä mökille.  
Varsinkin nuo ruskeat ovat sieviä! Odotan jo että pääsen neulomaan noista kaikkea ihanaa. Värit sopii niin hienosti yhteen, että jotain kirjoneule juttuja taitaa olla luvassa.
Lopuksi vielä hehkutan mahtavia uutisia joita tuli Rauman suunnalta. Tämä tyttö on nimittäin hyväksytty käsityönopettajan koulutukseen! Olen yllättänyt ja tosi innoissaan uudesta opiskelupaikasta:)