23.7.2011

Lisää uutta


Minäkin pääsin pitkästä aikaa Tallinnaan! Ihan etsimättä törmäsin siellä lankakaupaan ja päätin käydä katsomassa mitä sieltä löytyy. Ekalla käynnillä ostin vain nuo värikkäät sukkalangat. Kirjakaupasta löysin aivan ihanan kirjan nimeltä The Haapsalu shawl. Kirjassa kerrotaan pitsihuivien historiaa, opetetaan neulomaan niitä ja mikä parasta siinä on loputtomasti erilaisia pitsikuvioita! Seuraavana päivänä kävin sitten ostamassa lankakaupasta vielä kaksi ohutta pitsilankaa joista voin koittaa malleja.


Haapsalu huivit ovat yleensä valkoisia, mutta minä ostin vaalean lilan ja ruskean langan. Lila lanka on ihan uskomattoman ohutta ja jouduin ottamaan työhön 2,5mm puikot ja nekin tuntuat ihan liian paksuilta. Silmukoita työssä on 131. Kuvasta näette miten pitkälle olen päässyt ja tuon pätkän tekemiseen on kulunut aikaa varmaan noin 15 tuntia. Tämä ei valmistu ikinä! 

Huivin lisäksi olen aloittanut ensimmäiset polvisukat viime postauksessa esittelemästä kirjasta. Niistä on tulossa ihan mahtavat, odottakaapa kun näette!!

1 kommentti:

Lila kirjoitti...

Kauniin värisiä lankoja olet ostanut:)
Huivi aloitus näyttää oikein kivalta!