8.7.2011

Kirjoja ja värjäilyä

Posti toi parin viikon odottelun jälkeen ihanan paketin! Sieltä paljastui kolme uutta kirjaa. Kaksi niistä on pelkkää sukkaa ja kolmas taas on kasvivärjäyksestä.
Olen ihan rakastunut noihin kirjoihin:) Erityisesti Knitting Knee-Highs ylitti odotukset ja mallit ovat kaikki sellaisia että tulee varmasti kokeiltua. En ole koskaan neulonut kärjestä aloitettuja sukkia joten nyt on korkea aika opetella. Toe-up socks for every body kirjan pitsi- ja palmikkomallit ovat aivan upeita ja muutamaan malliin olisi langatkin jo valmiina.
Veikkaan että ihan ensimmäisenä puikoille pääsee nämä eli Omar's carpet knee-highs. Ihastuin näihin ravelryssä ja päätin etsiä kirjan käsiini:) Olin yllättynyt, että useimmissa kirjomalleissa lanka oli hieman paksumpaa ja puikotkin kokoa 3 tai 3,5 kuten tässä mallissa. Kokeilen varmaan tehdä nämä ihan 7 veljeksestä kun en oikeen muutakaan lankaa keksi. 
Palasin eilen takaisin kotiin Kurikasta, jossa ehdin vähän ottaa tuntumaa kasvivärjäykseen. Tässä kuvassa hieman todistusaineistoa.
Vasemman puoleiset ruskeasta beigeen on kaikki värjätty sipulin kuorilla. Sen lisäksi tuli testattua mäntyä, koivua, raparperia ja lupiineja. Kuvasta puuttuu punakaalilla värjätyt alpakat. Tulos oli vaalean violetti. Värjääminen oli kivaa ja suunnitelen jo uusia testailuja. Harmi, ettei kotona ole mahdollisuutta värjätä vaan pitää aina lähteä mökille.  
Varsinkin nuo ruskeat ovat sieviä! Odotan jo että pääsen neulomaan noista kaikkea ihanaa. Värit sopii niin hienosti yhteen, että jotain kirjoneule juttuja taitaa olla luvassa.
Lopuksi vielä hehkutan mahtavia uutisia joita tuli Rauman suunnalta. Tämä tyttö on nimittäin hyväksytty käsityönopettajan koulutukseen! Olen yllättänyt ja tosi innoissaan uudesta opiskelupaikasta:)

8 kommenttia:

Lankakeiju kirjoitti...

Kivoja kirjoja sinulla. Ja nuo langat on kivan värisiä. Minustakin olisi kiva kokeilla värjäystä. Ja onnea opiskelupaikasta.

Ingi kirjoitti...

On kyllä ihania sukkia blogissasi! Ja nyt siis hyviä ideoita ja lankoja lisää.

ellie kirjoitti...

Ihania värjäyksiä olet tehnyt! Ja nuo kirjat näyttävät tosi mielenkiintoisilta, etenkin tuo polvisukkakirja. :)

Peikkotyttö kirjoitti...

oih! onnea opiskelupaikasta! sinne halajaisin itsekkin :)
ja ihania värjäyksiä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi mitä ihania kirjoja olet ostanut! Ja ihania lankoja! Ja varmasti maailman paras opiskelupaikka!

Vyyhdinpuita saa tilattua parista kaupasta (ainakin googlaamalla löytyy) ja joskus voi ehkä huuto.netissä olla :) Sinne vaan mun seuraksi päivtystämään :D

Effi kirjoitti...

Kiiti kaikki!

Molemmista kirjoista olen aloittanut tekemään sukkia ja mallit ovat tosi hyviä! Ne polvisukat<3

Lankakeiju: Mullakin meni vuosi värjäystä suunnitellessa:D Kannattaa ehdottomasti koittaa jos mahdollista!

Heli: Kiitti vinkistä, pitää heti mennä etsimään!

Elina kirjoitti...

Hienoja värjäyksiä olet tehnyt ja ihania kirjoja ostanut.Onnea opiskelupaikasta!!

- C kirjoitti...

Ihanan herkullisen värisiä lankoja oot värjänny! :) Ja onnea kouluun, päivittelhän miten siellä lähtee menemään :)