12.1.2011

Kirja löytöjä

Miksi ihmeessä lähes kaikki neulekirjat ovat supertylsän ja vanhanaikaisen näköisiä? Miksi kuvien neuleet ovat useimmiten valkoisia, harmaita tai ruskeita? Jos en olisi ollut yliopistolla täysin turhautuneena esseen kirjoittamiseen tuskin olisin näitäkään löytänyt tai ainakaan katsonut tarkemmin. Mutta kuin kohtalon johdattelemana löysin kirjastosta hyllyn jossa oli neulekirjoja. Valikoimaa oli tuskin päivitetty sitten kekkosen (tai sitten kaikki sitä uudemmat kirjat olivat lainassa, hope so, koska  tuolta olisi niin helppo hakea lainaan:)), mutta muutama mielenkiintoinenkin kirja joukosta löytyi.

Pienempi kirja on se "kuuluisa" tai ainakin haluttu Eeva Haaviston kirja Sata kansanomaista kuviokudinmallia. Nimikin sen kertoo eli kirjassa on sata erilaista kirjoneulemallia. Tosi ihania kuvioita ja olen näitä monesti ravelryssä ihastellut.  

Aika sieviä vai mitä? Kuvissa on mallit nro 89(rovaniemi), 90(jalasjärvi) ja 95(kotka). Ensimmäisenä puikolle taitaa päästä perhoset kunhan löydän jonkun kivan keltaisen langan.

Toinen kirja on Elisabeth Lavoldin Viikinki neuleet. Itse ohjeet eivät niinkään iske, mutta kirjassa on upeita palmikkomalleja ja hyvät kuvat niistä. Palmikoiden mallit on otettu viikinkiajan esineiden kuvioinnista. Tulevana arkeologina tietysti innostuin kirjasta , idea on tosi mielenkiintoinen.


Kirjan tekstit ja kuvat ovat jo itsessään tosi kivoja selailla. Tämän tekemiseen on varmasti mennyt älyttömästi aikaa.Tästäkin kirjasta olisi kiva saada edes joku kuvio testattua!


Ei kommentteja: