22.11.2010

Lumikki

Punahilkka sai kaverin! Olen tehnyt kahdet sukat tällä mallilla, se on vaan niin ihana. Kuvio on yllättävän helppo ja jälki tasaista. Sukat myös valmistuivat tosi nopeasti, näitä voi tehdä telkkaria katsoessakin:)  Nämä valkoiset sukat tein Novitan nallesta ja edelliset vironvillasta.

Malli löytyy ravelrystä nimellä snowflake lace socks. Käykäähän muutkin katsomassa ja ihastumassa! Tässä vielä kaverikuva uusista sukista:
Nyt työnalla on siskolle hupullinen huivi. En löytänyt mistään valmista mallia joten improvisoin koko jutun. Langaksi valitsin dropsin nepalin ruskeana. Se on aivan ihanaa, pehmeää eikä yhtään pistelevää. Niin ja onhan mulla kesken se ikuisuusprojekti! Se etenee hyvin hitaasti, mutta varmasti. Olen tosi päättäväinen sen kanssa ja uskon edelleen että äiti saa viltin jouluna:)

16.11.2010

Punahilkka

Hello pitkästä aikaa!

Muuta selitystä tähän taukoon ei ole tarjota kuin että kamera hajosi Egyptissä. Jotenkin  päivitysten tekeminen ilman kuvia tuntuu tyhmältä. Nyt näyttää siltä että joudun odottamaan uutta kameraa jouluun asti kun vakuutusyhtiö ilmoitti ettei korvaa mitään:/  Tänään kuitenkin lainasin äidin kameraa kun on parit pikkujoulut tiedossa ja samalla voin nyt ottaa kuvia kaikesta mitä on tullut tehtyä.

Ensimmäisenä kuvattavaksi pääsi sukkapari jonka nimesin punahilkaksi. Lupasin joskus syyskuussa tehdä serkulle sukat, mutta jotenkin niiden alottaminen aina vaan siirtyi. Viime viikonloppuna sitten päätin hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä. Toiveena oli punaiset palmikkosukat ja kivan ohjeen löysin Novitan kevään 2010 lehdestä (malli 8). Lankana oli 7 veljestä ja puikot oli 3 1/2. Otin ohjeesta oikeastaan vaan kuvion, puikolla oli koko ajan vain 48 silmukkaa.

 Ettäs tällaiset ja serkku tykkäsi kovasti! Kamala kiire taas, mutta pian kuulette lisää kuulumisia:)