14.10.2010

Bamboo

Thank god, että nämä on vihdon valmiit. Vuoden inhokki projekti on nyt virallisesti suoritettu loppuun. Näiden sukkien tekemisessä tökki lähes kaikki. Tiedätte varmaan sanonnan siitä kun jokin menee pieleen niin kaikki menee pieleen...
Jostain syystä en suostunut purkamaan näitä vaikka mieli olisi tehnyt. Syytän kaikista vaikeuksista lankaa, joka oli kamalaa (ei sopinut ainakaan tähän projektiin). Lanka oli hyvin laiska kierteistä ja ajoittain tuntui kuin olisi neulonut pelkkiä säie läjiä yhteen. Olen yllättynyt, että lopulta neulepinta näyttää kuitenkin melko tasaiselta ja siistiltä. Jotenkin onnistuin  myös sähläämään kantapäissä ja kärkikavennuksissa useampaankin kertaan, mikä ei ainakaan lisännyt intoa tehdä näitä.  
Lopputulos on mielestäni ihan ok. Ehkä opin tykkäämään näistä enemmän kunhan unohdan miten kamala näitä oli tehdä. Ajattelin lahjoittaa bambut äidille yösukiksi. Äiti on itseasiassa kaiken pahan alku, sillä hän meni kesällä haaveilemaan bambuisista sukista ja innosti minut tähän yritykseen:D

Sukkien ohje löytyy ullakolta nimellä lainesukat. Ohjeessa ei itsessään ole mitään vikaa ja sitä voisin koittaa uudestaankin jollain toisella langalla. Itse asiassa kuvio on tosi kiva ja vielä superhelppokin. Sen verran mallia muutin, että tein vahvistetun kantapään ja jatkoin vahvistettua neuletta kärkikavennuksiin asti. Lanka hirvitys jolla sukat tein oli Schachenmayr nomottan Micro bamboota. Puikot olivat 2,5mm. Langan väriä en näillä kuvaustaidoilla saanut ikustettua. Väri on todellisuudessa ihanan kirkas turkoosi.
Nyt ne on todellakin vihdoin valmiit ja voin aloittaa jotain uutta ja ihanaa hyvin mielin. Toivottavasti eteen ei koskaan enää tule näin vastatuulista projektia, aamen!


Ei kommentteja: