18.9.2010

Tuoliprojekti

En ole omistanut omia tuoleja vaikka olen asunut omillani jo neljä(!) vuotta. Nyt kun sisko, jolta lainatun tuolin varassa olin elänyt, päätti myydä pöydän ja siihen kuuluvat tuolit jouduin luopumaan ainokaisestani. Onneksi mummolan suuresta ja arvaamattomasta varastosta bongasin kaksi varsin potentiaalista istuin yksilöä. Kun mummo antoi luvan ottaa nämä kaksi rähjäistä vanhusta julistin projektin "ensimmäiset omat tuolit" alkaneeksi.
Kuten kuvasta näkyy pieni kunnostus oli todellakin paikallaan. Tuolien päällisten väri oli kuvottava ja epämääräinen vihreä joten sen pitämisestä ei ollut puhettakaan. Maali näyttää tässä kuvassa yllättävän hyvältä. Pinnassa olleet liat eivät kuitenkaan lähteneet pesussakaan joten päätin että myös maalaan tuolit. 

 Ensimmäiseksi lähdin blondeilemaan maalikauppaan. En todellakaan ollut valmistautunut vastaamaan kysymyksiin tarvittavan maalin valon heijastuksesta tai ohenteista:D Väriksi valitsin lopulta hempeän vaalean lilan joka osoittautui erittäin onnistuneeksi valinnaksi. Ennen maalaamisen aloittamista irrotin päälliset sekä pesin että hion tuolien pinnat. Sitten vain maalia pintaan ja tuolit yön yli kuivumaan. Koko tämä vaihe oli valmis yhdessä illassa.

Tuolien päällystämiseen kävin ostamassa sisustuskangasta. Ruskosta, keskeltä ei mitään, löytyi ihana pieni liike jossa oli verhoilukankaita. Päätin ostaa myös uutta pehmustetta, koska vaistot sanoivat että vanhoissa saattoi olla jotain ei toivottua elämää. Toinen ilta vierähtikin sitten päällisissä. Revin vanhat irti ja käytin niiitä muotteina uusia leikatessa. Vaikeimmaksi osuudeksi osoittautui kankaan kiinnittäminen. En omista sellaista nitojaa jolla kankaan olisi saanut helposti kiinni joten päädyin säätämään pienten somistusnaulojen kanssa. Koska naulat olivat niin ohuita ja päät pieniä oli ne pakko taittaa aina lopuksi vinoon, muuten kangas olisi karannut ohuen pään läpi. 

Loppujen lopuksi tuolit valmistuivat ja niistä tuli kerrassaan ihanat! Laskin, että koko projektin hinnaksi tuli yhteesä noin 45e. Ei tuolla hinnalla olisi mistään saanut näin söpöä kaksikkoa!


Kuvat on taas valitettevan huonoja, mutta eiköhän näistä jonkinlaisen käsityksen saa. Todellisuudessa lila on vähän tummenpi ja päällisten väri taittuu hieman kultaan. Nyt minulla on sitten vihdoinkin omat tuolit ja vielä hienot sellaiset, me happy! 

Ei kommentteja: